Meet the team!

Terry Priem

chefkok / eigenaar

In maart 2019 startte Terry samen met Esther Gastrobar STER. De vlag kon al snel uit, want de kieskeurige inspecteurs van de bandenfabrikant Michelin hebben dit eigentijdse restaurant bekroond met een Bib Gourmand, de belangrijkste beloning voor een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.

Binnen twee jaar, waarvan een dik jaar in lockdown, wisten we onze moderne Franse gerechten op de culinaire kaart te zetten. Veel kleur, veel smaak en spannende combinaties.

Ik ben redelijk autodidact in de gastronomie. Na de mavo heb ik eerst een scheikundige opleiding gevolgd. Van een vriend nam ik een afwasbaantje, een bijbaan, over in De Koophandel, een eetcafé op het Oostplein. Na De Koophandel volgde de Sorbonne, dat wat nu De Vrienden Live is in de Oude Haven. De chef van de Sorbonne maakte mij enthousiast voor het koksvak. En zo geschiedde.

Het pand aan de Jericholaan kende ik al goed. Het was ooit een coffeeshop, destijds de dichtstbijzijnde coffeeshop vanuit Capelle aan den IJssel.

Op mijn Puch, reed ik naar de Krimson voor een blowtje. Mijn wilde haren ben ik inmiddels kwijt, de wiet heb ik afgezworen, en tegelijkertijd ook weer niet. De restaurantmuur boven is bespoten met graffiti. Dat ontwerp is van mijn buurman, die ik ook van vroeger ken. Geen gast die ervan opkijkt. In Rotterdam mag je tegendraads zijn. Als graffitiartiest ging ik als STER door het leven. Mijn vrienden noemen mij nog altijd STER. Zo is de naam STER ontstaan…

En nu 4 jaar later is Rotterdam-Kralingen een tweede STER rijker. In januari 2023 is Restaurant STER geopend aan de Honingerdijk 265. In de relatief kleine Gastrobar zijn we uit ons jasje gegroeid. We kwamen ruimte tekort voor de voorbereiding van onze events, maar ook keuken- en opslagruimte. Daarnaast hebben we altijd al de ambitie gehad om een tweede zaak te openen en daar op een wat hoger niveau te koken. Het fine-dining-restaurant, gevestigd op de voormalige locatie van restaurant Fred. We blijven een stoere sfeer houden, maar als fine-dining-restaurant serveren we wat meer verfijnde gerechten, rijkere producten, amuses, zijn er meer menumogelijkheden en meer beleving. En we hebben ruimte voor een prachtige speciaal voor ons gemaakte kaaswagen en een bijzondere Bolgheriwijnkaart met Super Tuscans, een lang gekoesterde wens. Ook hier komt de graffitikunst terug. De azuurblauwe tafelbladen maken het interieur stoer en spannend.

Nino

Keukenchef

‘Als chef kan ik moeilijk kiezen tussen al onze gerechten maar zou ik graag één van mijn favoriete met jullie willen delen!

Vers gepocheerd eitje met flinterdunne pata negra, crème van aardappel en een heerlijke vinaigrette van truffel en sjalot. Maar toch wil ik de heilbot ook even noemen, langzaam gegaard, superlekker met doperwten en knetter verse morilles erbij.

Ook serveren we daarbij een rijke saus van de afsnijdsels van de morilles. Een en al lente op je bord.’

Jacqueline

Maître / fromager

Met haar zelfontworpen kaaswagen voorziet Jacqueline jullie van een mooie selectie aan kazen!

‘Een favoriete kaas kiezen is dan ook best lastig, maar als ik er toch één moet kiezen is dat zeker een geitenkaas! Mijn favoriet is op dit moment de Golden cross uit Engeland.

Leuk om te weten is dat de naam Golden Cross niet zomaar is gekozen. De naam is namelijk afgeleid van het gouden kruis wat boven in het stamcafé van de kaasmaker hing.’

Johan

sommelier

Onze sommelier Johan zal jullie voorzien van de mooiste wijnen! Maar welke is nu zijn eigen favoriet?

‘Het zal geen verassing zijn als ik zeg dat ik alle wijnen mooi vind op de kaart, maar als ik dan toch moet kiezen gaat mijn keuze uit naar een mooie Riesling van Marcel Deiss. “Marcel Deiss is een grote producent in de Elzas, en deze blend van voornamelijk Riesling met Pinot Gris is fantastisch! 

Mooie frisse zuren in de aanzet, steenvruchten en licht mineralig door de bijzondere bodemstructuur van o.a. mergel en kiezels. Al met al prettig om jullie lunch en diner mee te beginnen!’

Joe

Sous chef

Joe werkt nog niet heel lang bij ons, maar is inmiddels al helemaal ingeburgerd in het team!

Zijn favoriete gerecht op het moment is dan ook de Steak tartaar. ‘Aangemaakt op oosterse wijze gecombineerd met een mousse van groene curry, ijs van gember, schuim van mierikswortel en afgemaakt met een vinaigrette van Sambai. 

Oftewel een mooie combinatie van verschillende ingrediënten waar veel diepgang en frisheid in zit, heerlijk om mee te beginnen.’

Quincy

Gespecialiseerd kok

Onze Quincy is bij de Gastrobar begonnen als leerling en werkt inmiddels alweer 4 jaar bij ons! Waaronder nu fulltime in Restaurant STER.

Voor haar is het dan ook niet moeilijk om een favoriet gerecht te kiezen.

‘Voor mij is de heilbot echt een favoriet gerecht, omdat we daar mooi gebruik maken van de seizoensproducten zoals verse doperwten en morilles gesmoord in boter met het witte goud.’

Esther

office / eigenaar

‘Alles wat er achter de schermen gedaan moet worden regel ik. Het gaat van de website maken tot de administratie en alles daar omheen. 

Na jaren in de reclame te hebben gewerkt heb ik nu de baan waar ik alles kan combineren wat ik leuk vind en dan ook nog als eigen ondernemer!’

Be a STER!

Kom jij ons STERrenteam versterken?!

Houd je van gastrvrijheid en gastronomie? Dan ben jij misschien de STER die wij zoeken.